Startpagina - Nieuws - Adverteren - Contact
a a
 
Mobiliteit - Overheid - Vrije tijd - Werk en inkomen - Wonen - Zorg-producten
Zorg-producten.nl  
Welkom op Zorg-producten.nl
Het doel van deze site is om U een leidraad te geven in de wereld van de zorg. www.Zorg-producten.nl heeft onderwerpen geselecteerd die speciaal interessant zijn voor 50 plussers en ouderen. Een groeiende bevolkingsgroep die steeds meer zorg behoeft, maar daarnaast vooral mobiel en zelfstandig wil blijven.

Ook vindt U hier informatie over de mogelijkheden het leven zo aangenaam mogelijk te maken, zowel in de vorm van diensten als van producten.


Nieuws

Jongeren gaan het meest naar de huisarts
Van alle leeftijdsgroepen gaan Nederlandse jongeren tussen de 18 en 24 jaar het meest naar de huisarts. Driekwart bracht het afgelopen jaar de dokter een bezoek. Het merendeel doet dat vanwege alledaagse klachten, zo blijkt uit een onderzoek van Neprofarm, uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlanders.

Japanse stad rust demente ouderen uit met QR-sticker
Ouderen met dementie in de Japanse stad Iruma kunnen sinds deze maand een sticker met QR-code op hun nagel krijgen. Hierdoor kunnen ze naar huis worden gebracht als ze verdwaald raken, en opgespoord als ze vermist raken.

Kennis van consument over gezond eten kan beter
De meningen van consumenten en diƫtisten over wat wel en niet gezond is, lopen hier en daar nogal uiteen. Dit blijkt uit de resultaten van een recent onderzoek van Ruigrok NetPanel en de Nederlandse Vereniging van Diƫtisten (NVD).

65 procent van de jongeren stapt over naar andere zorgverzekeraar
Jongeren overwegen vaker dan ouderen om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. 65 procent van de jongeren gaat zeker of misschien switchen, terwijl dat bij 26 procent van de ouderen en 48 procent van gemiddeld Nederlander het geval is. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1052 Nederlanders van Novio Research in opdracht van een zorgverzekeraar.

Nederlander positief over gezondheidszorg
Nederlanders oordelen onveranderd positief over het functioneren van de gezondheidszorg. Bijna de helft van de Nederlanders geeft aan dat het gezondheidszorgsysteem in grote lijnen goed werkt. Bijna 70 procent van de Nederlanders beoordeelt de huisartsenzorg als uitstekend of zeer goed. Slechts 5 procent meent dat het systeem helemaal opnieuw moet worden ingericht. Dit percentage lag in 2007 nog op 9 procent.

Massage herstelt spier ook van binnenuit
Een korte massage van ongeveer tien minuten helpt ontstekingen in spieren tegen te gaan. Dit is niet alleen goed nieuws voor sporters, maar ook voor mensen met een aandoening als artritis of dystrofie.

Hersenen sportieve ouderen presteren beter
Wandelen, fietsen, hardlopen of tuinieren; ouderen die veel bewegen hebben een betere kwaliteit zenuwbundels dan leeftijdgenoten die minder bewegen. Ook blijkt beweging het meest effect te hebben op het voorste deel van de hersenen, dat onder meer zorgt voor keuzes maken, vooruitdenken en handelen.