Startpagina - Nieuws - Adverteren - Contact
a a
 
Mobiliteit - Overheid - Vrije tijd - Werk en inkomen - Wonen - Zorg-producten
Zorg-producten.nl  
Welkom op Zorg-producten.nl
Het doel van deze site is om U een leidraad te geven in de wereld van de zorg. www.Zorg-producten.nl heeft onderwerpen geselecteerd die speciaal interessant zijn voor 50 plussers en ouderen. Een groeiende bevolkingsgroep die steeds meer zorg behoeft, maar daarnaast vooral mobiel en zelfstandig wil blijven.

Ook vindt U hier informatie over de mogelijkheden het leven zo aangenaam mogelijk te maken, zowel in de vorm van diensten als van producten.


Nieuws

'Aantal soa's in Verenigde Staten hoger dan ooit'
In 2015 zijn er in de Verenigde Staten meer seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) geconstateerd dan ooit te voren. Met 19 procent zag de ziekte syfilis de grootste stijging in het aantal diagnoses in vergelijking met het voorgaande jaar.

Trimbos waarschuwt voor gevaarlijke xtc-pillen tijdens ADE
Het Trimbos-instituut waarschuwt donderdag voor gevaarlijke xtc-pillen met een zeer hoge dosis van de stof PMMA.

Nederland bij EU-landen met minste obesitaspatiënten
Nederland kent het op twee na laagste percentage obesitaspatiënten van de Europese Unie. 13,3 procent van de inwoners lijdt er aan extreem overgewicht.

Kant- en klaarmaaltijden voor ouderen bevatten te veel bacteriën
Uit een uitgebreide test van kant-en klaarmaaltijden voor ouderen blijkt dat veel van die maaltijden veel te veel bacteriën bevatten. Ook smaak en voedingswaarde blijken lang niet altijd op orde.

Nieuwe oorzaak van Guillain-Barré syndroom bij kinderen
Onderzoekers van onder andere Erasmus MC hebben een belangrijke oorzaak gevonden voor het ontstaan van het Guillain-Barré Syndroom bij kinderen. Bij 21 procent van de kinderen met GBS werd een abnormale afweerreactie van het immuunsysteem gevonden op besmetting met een bacterie die longinfecties veroorzaakt, Mycoplasma pneumoniae.

Steeds minder mensen halen de griepprik
Opnieuw is het aantal mensen dat de griepprik heeft gehaald gedaald, zo blijkt uit onderzoek van het NIVEL. Tijdens de jaarlijkse vaccinatiecampagne van 2015 haalde een op de vijf Nederlanders de griepprik bij de huisarts. Van de mensen met een hoog risico op complicaties bij griep, door leeftijd of een medische aandoening, haalde de helft de griepprik.

Nederlander positief over gezondheidszorg
Nederlanders oordelen onveranderd positief over het functioneren van de gezondheidszorg. Bijna de helft van de Nederlanders geeft aan dat het gezondheidszorgsysteem in grote lijnen goed werkt. Bijna 70 procent van de Nederlanders beoordeelt de huisartsenzorg als uitstekend of zeer goed. Slechts 5 procent meent dat het systeem helemaal opnieuw moet worden ingericht. Dit percentage lag in 2007 nog op 9 procent.

Massage herstelt spier ook van binnenuit
Een korte massage van ongeveer tien minuten helpt ontstekingen in spieren tegen te gaan. Dit is niet alleen goed nieuws voor sporters, maar ook voor mensen met een aandoening als artritis of dystrofie.

Hersenen sportieve ouderen presteren beter
Wandelen, fietsen, hardlopen of tuinieren; ouderen die veel bewegen hebben een betere kwaliteit zenuwbundels dan leeftijdgenoten die minder bewegen. Ook blijkt beweging het meest effect te hebben op het voorste deel van de hersenen, dat onder meer zorgt voor keuzes maken, vooruitdenken en handelen.